Ziemeļu Mockingbird

Ziemeļu mockingbird ir salīdzinoši nenozīmīgs putns, uz kuru jāraugās, bet iespaidīgs, ko klausīties. Ar savu apbrīnojamo spēju atdarināt citu putnu dziesmas un skaņas, zinātniskais nosaukums polyglottos (“daudzbalsīgi”) ir ļoti piemērots šim Mimidae putnu ģimenes loceklim. Kā Arkanzasas, Floridas, Misisipi, Tenesī un Teksasas štata putns, šis putns ir plaši izplatīts un plaši pazīstams, bet cik daudz jūs par to īsti zināt ">

Ātri fakti

  • Zinātniskais nosaukums : Mimus polyglottos
  • Parastais nosaukums : Northern Mockingbird, Mockingbird
  • Dzīves ilgums : 7-8 gadi
  • Izmērs : 10 collas
  • Svars : 1, 7-1, 8 unces
  • Spārnu platums : 14-15 collas
  • Aizsardzības statuss : vismazākās bažas

Ziemeļu mockingbird identifikācija

Ziemeļu ņirgāšanās putni var šķist mīlīgi ar savu pelēko, melno un balto spalvu, taču tie ir eleganti un drosmīgi, ar vairākām galvenajām iezīmēm, kas palīdz birderiem tos identificēt. Vīriešu un sieviešu ņirgāšanās putni izskatās līdzīgi ar vidēji pelēku galvu un muguru, tumšākiem spārniem ar diviem plāniem baltiem stienīšiem un trekniem, baltiem spārnu pleķiem. Aste ir tumši pelēka vai melna ar baltām ārējām spalvām, un krūtis un vēders ir balti vai pelēcīgi balti. Šiem putniem ir melna josla gar lorām no rēķina līdz acīm. Lidojuma laikā pamanāmi mirgo baltas ārējās astes spalvas un balti spārnu plankumi. Acis ir dzeltenbrūnas, kājas un pēdas ir melnas vai tumši melni pelēkas.

Nepilngadīgie putni izskatās līdzīgi kā pieaugušie, taču tie var būt skrudelīgāki. Ļoti jauniem ziemeļdaļas putniem ir pelēcīgi plankumi vai plankumi uz krūts un sāniem, un viņiem pat var būt plānas uzacu spalvas, kas izceļas uz viņu sejas.

Ziemeļu mockingbird balss ir tā raksturīgākā īpašība. Putnam ir ne tikai savas unikālās pērles, skaņas un skaņas, bet arī pētījumos ir atrasti mockingbirds, lai atdarinātu vismaz 50 citu putnu, kā arī citu dzīvnieku, mašīnu un mūzikas zvanus un dziesmas. Zvanus parasti atkārto 3–5 reizes pirms mainīšanas, un viena putna izsaukumu sarežģītība un dažādība norāda uz putna briedumu un pieredzi. Ar šādu repertuāru nav nekas neparasts, ka šie putni dzied visu nakti, it īpaši spožā mēness gaismā, kā arī vairākas stundas dienas laikā.

Mockingbird ziemeļu biotops un izplatība

Ziemeļu ņirgāšanās putni tiek saukti par “ziemeļu”, jo lielākā daļa ņirgājošo putnu sugu dzīvo tropos, bet šī suga ir sastopama Ziemeļamerikā un pat dažos Kanādas dienvidaustrumu rajonos. Šie putni ir ļoti pielāgojami, un tos var atrast lauksaimniecības zemēs, piepilsētas teritorijās, mežos un pilsētās tik tālu uz ziemeļiem kā Masačūsetsā un Konektikutas štatā līdz Oklahomai, Jaunajai Meksikai, Arizonai un gar Kalifornijas piekrasti. Viņi dod priekšroku relatīvi blīviem biezokņiem un krūmājiem līdzīgām platībām, ieskaitot piekrastes koridorus, aizaugušus laukus, meža malas un līdzīgus biotopus, īpaši tur, kur ir daudz ērkšķīgu augu. Ziemeļu mockingbird teritorija pakāpeniski paplašinās tālāk uz ziemeļiem, paplašinoties pārtikas avotiem.

Migrācijas shēma

Ziemeļu ņirgājošās putni parasti ir visa gada garumā dzīvojošie, un tie spēj pielāgoties tipiskajām sezonālajām izmaiņām. Tomēr galējās ziemeļu populācijas var migrēt sezonāli, īpaši bargās ziemās.

Uzvedība

Šie putni parasti ir sastopami atsevišķi vai pa pāriem, bet viņi drosmīgi lamājas atklātās vietās vai meža bārkstīs. Viņi bieži skrien un lēkāt uz vietas meklē kukaiņus un var ātri saķerties vai pacelt spārnus, lai apbēdinātu savu laupījumu. Ziemeļu ņirgāšanās putni ļoti aizsargā no savām ligzdām un ienirs, spārnos spārnos vai kā citādi izmantos draudu pozas, lai iebiedētu iebrucējus. Pat nemanāmi putni ir reģistrēti kā mobings un niršana cilvēkiem, kuri uzbrūk tuvu ligzdošanas vietām. Līdzīga teritoriālā uzvedība ir novērojama arī ap galvenajām barošanas vietām, ieskaitot barus barā.

Diēta un barošana

Ziemeļu ņirgāšanās putni ir visēdāji un barosies ar visdažādākajiem ēdieniem. Kukaiņi, tārpi, augļi, ogas, mazi dzīvnieki, čūskas, ķirzakas un pat sula var būt viņu uztura sastāvdaļa atkarībā no tā, kādi pārtikas produkti ir bagātīgi dažādos apgabalos un gadalaikos. Šo putnu pielāgošanās dažādiem ēdieniem ir kritiska, lai palīdzētu viņiem palikt diapazonā dažādos gada laikos.

Ligzdošana

Tie ir monogāmi putni, kas veido ilgtermiņa pāra saites un var pat pārojas visu mūžu. Viņu krūzes formas ligzdas ir veidotas no zariem un izklātas ar smalkākām zālēm. Ligzdas ir novietotas 3–10 pēdas virs zemes, bieži vien ērkšķainā krūmā vai blīvā biezoknī. Tēviņi var sākt veidot ligzdas, lai pievilinātu mātītes pārošanai, bet mātīte parasti izvēlas galīgo ligzdošanas vietu un pabeidz darbu pie ligzdas, lai to apmierinātu.

Olas un jauni

Ziemeļu mockingbird olas ir bifeļādainas vai dzeltenbrūnas, un tās viegli pārkaisa ar tumšāk brūnām vai dzeltenbrūnām smērēšanām. Sievietes vecāks inkubēs 3-6 olu slotu 12-13 dienas, un abi vecāki ligzdas stādīs 11-13 dienas. Pāri gadā var izaudzēt 2–3 slotas, un mazuļi putni bieži paliek pie savas ģimenes grupas, pat ja tiek aprūpēta jauna slota.

Ziemeļu mockingbird aizsardzība

1800. gados ņirgāšanās putnus bieži malkoja un pārdeva kā mājdzīvniekus un būru putnus. Mūsdienās šī prakse ir beigusies, un, lai gan ziemeļdaļas putni netiek uzskatīti par apdraudētiem vai apdraudētiem, viņi cieš no vairākiem riskiem, jo ​​īpaši pilsētu un piepilsētu teritorijās. Tā kā savvaļas kaķi un mājdzīvnieki ārpus mājas bieži barojas uz zemes, tā var būt liela problēma, un pesticīdu un insekticīdu pārmērīga lietošana var novērst viņu pārtikas krājumus. Šo mākslīgo draudu samazināšana var būt ļoti noderīga ziemeļdaļas putnu saglabāšanai.

Padomi piemājas putnu tirgotājiem

Ziemeļu mockingbirds viegli apmeklē barotavas, kur ir pieejami maizes atgriezumi, sēklas, zemesriekstu sviests, saulespuķu sēklas, āboli un rozīnes. Lai biotopu padarītu vēl pievilcīgāku un aicinātu putnus dziedāt, birderiem jāatstāj suka un koki nenogriezti, lai nodrošinātu plašas peržēšanas vietas. Putnu ogu krūmu nodrošināšana un piemērota atvērta vieta barības meklējumiem padarīs pagalmu vēl pievilcīgāku mocking putniem.

Kā atrast šo putnu

Tā kā ziemeļdaļas putni ir tik pielāgojami, tos nav grūti atrast savā diapazonā. Viņi mēdz dot priekšroku salīdzinoši atklātām teritorijām, piemēram, parkiem un ceļmalām, kas apstādītas ar izkaisītiem kokiem, vai arī tos var meklēt sportiskos laukos pilsētās un piepilsētās. Skatieties un klausieties, kā ziemeļdaļas putni dzied no augstiem, atvērtiem laktiem, it īpaši no ziemas beigām līdz vēlam pavasarim. Esiet uzmanīgs arī attiecībā uz šo putnu teritoriālo izturēšanos, ieskaitot to, kā viņi dzenas pakaļ citiem putniem, piemēram, džekiem, vārnām, grabuliem un pat kārotājiem, prom no ligzdošanas vietām vai labākajiem pārtikas avotiem.

Ziemeļu mockingbirds kultūrā

Ziemeļu mockingbird ar savu lielāku personību un plašo pielāgošanās spēju ir viens no populārākajiem valsts putniem. Tas ir piecu štatu oficiālais spalvu vēstnieks: Arkanzasā, Floridā, Misisipi, Tenesī un Teksasā, un agrāk tas bija arī Dienvidkarolīnas štata putns, līdz šī valsts 1948. gadā pārgāja uz Karolīnas vīna pagodināšanu.

Izpētiet citas sugas šajā ģimenē

Mimidae putnu ģimene ir daudzveidīga un tajā ir vairāk nekā 30 strazdu, drebētāju, kaķu putnu un mocking-putnu sugu. Vairāki citu ģimeņu putni arī atgādina ziemeļdaļu putnus, tomēr laukā tie varētu būt mulsinoši. Piemēram, zilgani pelēkais ķērājs var izskatīties kā miniatūrs izsmiekls ar līdzīgu krāsu, garu asti un aktīvu, flitējošu izturēšanos, un bushtītam ir arī līdzīgas īpašības.

Nepalaidiet garām mūsu citus detalizētus putnu profilus, lai iegūtu vairāk informācijas par visām jūsu iecienītākajām putnu sugām!